youtube18

  Σε αδιέξοδο το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης

  Επιστολή στον πρωθυπουργό και Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα, Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Π.Γκιουλέκα, οι βουλευτές ΝΔ Α' και Β' Θεσσαλονίκης σχετικά με την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠYΥ προς το Νοσοκομείο.

  Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κατατεθείσα Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι Κ.Γκιουλέκας, Σ.Καλαφάτης, Ε.Ράπτη, Θ.Καράογλου και Σ.Αναστασιάδης σημειώνεται ότι:

  "Το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία, το οποίο συγκαταλέγεται στα τέσσερα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας – αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 77 εκατομμυρίων που οφείλει στους προμηθευτές" τονίζοντας ότι δημιουργούνται  σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια υλικών αλλά και στην καταβολή της τακτικής μισθοδοσίας.

  Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με την επιστολή τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι:

  "Το Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ χρειάζεται άμεσα την καταβολή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτό για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες στο σύνολό τους ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, και να μην διακινδυνεύσει η συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου, γεγονός το οποίο θα έχει επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας".

  Η Ερώτηση, όπως αυτή κατατέθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015.

                                                                                        Αριθμ.Πρωτ.             1246
                                                                                        Ημερ.Καταθ.             18/11/2015
   
   
  Θεσσαλονίκη, 17 Νοεμβρίου 2015

   Προς Υπουργούς:

  - Υγείας
  - Οικονομικών
  - Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

   ΕΡΩΤΗΣΗ

   
  «Σε αδιέξοδο το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης»

  SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠYΥ προς το Νοσοκομείο, που ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ.
   
  Ειδικότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία, το οποίο συγκαταλέγεται στα τέσσερα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας – αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 77 εκατομμυρίων που οφείλει στους προμηθευτές και αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια υλικών και στην καταβολή της τακτικής μισθοδοσίας.
   
  Όπως ανακοινώθηκε, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση που είχαμε βουλευτές της Θεσσαλονίκης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, οι προμηθευτές έχουν να πληρωθούν από το 2013, 28 υποθέσεις χρεών έχουν φτάσει στα δικαστήρια και τον Ιανουάριο του 2015 εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο κατέσχεσε το ποσό που προοριζόταν για τη μισθοδοσία, με συνέπεια να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τη μισθοδοσία και με τα έξοδα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
   
  Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μείνει το προσωπικό του Νοσοκομείου απλήρωτο, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο ισχύει και για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Για το υπόλοιπο του έτους 2015, απαιτείται χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία ύψους 7.000.000 €.
   
  Το Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ χρειάζεται άμεσα την καταβολή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτό για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες στο σύνολό τους ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, και να μην διακινδυνεύσει η συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου, γεγονός το οποίο θα έχει επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.
   
  Παράλληλα, το Νοσοκομείο χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά όσων αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των 19 κλινών της Μ.Ε.Θ. που παραμένουν ανενεργές, των οκτώ χειρουργικών αιθουσών που παραμένουν κλειστές καθώς και των δύο πλήρως εξοπλισμένων νοσηλευτικών μονάδων, δυναμικότητας 70 κλινών.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσοτική απόδοση του Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλύπτει το 50 % περίπου της συνολικής δραστηριότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρεια (Μακεδονίας) στην οποία ανήκουν συνολικά 15 Νοσοκομεία, εξυπηρετώντας κάθε χρόνο 400.000 ασθενείς, γεγονός που το καθιστά άκρως αναγκαίο και απαραίτητο πυλώνα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στην πόλη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
   
  Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
   
  -   Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;

  -  Ποιες οι προθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων για την πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού, προς αντικατάσταση όσων αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά του Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;

  - Πρόκειται να εξασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ισότιμα με τα άλλα δημόσια Νοσοκομεία, για κάλυψη  αμοιβών προσωπικού και λειτουργικών δαπανών;

   -  Πότε θα υπάρξει έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου που εκκρεμεί στο Υπουργείο Υγείας;

   ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
  Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας – Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης
  Σταύρος Καλαφάτης – Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης
  Έλενα Ράπτη – Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης
  Θεόδωρος Καράογλου – Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης
   Σάββας Αναστασιάδης – Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης

  Επικοινωνία

   

  Δελτίο Νέων

  Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αγίας Σοφίας 46, Τ.Κ. 54623, Θεσσαλονίκη
  Τηλ: 2310 271510, 2310 271610
  Φαξ: 2310 270300
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.