youtube18

  Συνέντευξη Κ.Γκιουλέκα για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  Ερωτήσεις για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:

  Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης στέλνει μήνυμα

  Κωνσταντίνος Γκιουλέκας:
  «Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

  1) Τα 168 "ναι" θεωρείτε πως ανοίγουν το δρόμο για την εκλογή ΠτΔ;

  Νομίζω ότι στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις. Είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα αλλά πιστεύω πως ο Σταύρος Δήμας θα συγκεντρώσει τις 180 ψήφους και θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Οφείλουμε, πάντως, να υπενθυμίσουμε πως στις 29 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ψηφίζουμε για το εάν θέλουμε ή όχι εκλογές. Δυστυχώς, έως σήμερα λίγος λόγος έγινε για το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει ο άνθρωπος που θα υπηρετήσει το ύπατο αξίωμα της χώρας. Αντ’αυτού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε να δυναμιτίσει το κλίμα και την συζήτηση με κατηγορίες για “κουμπαράδες” και αργυρώνητους βουλευτές.

  Επιτέλους αυτές οι εκβιαστικές στρατηγικές και η λασπολογία πρέπει να σταματήσουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου στις 29 του μηνός οι βουλευτές να μπορέσουν να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τον ΠτΔ.

  2) Από πού όμως θα μπορέσει να βρει τους +12 βουλευτές η κυβέρνηση; ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ξεκάθαρα πως θέλουν εκλογές.

  Δυστυχώς κάποιοι καταχρώνται την διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Ο τόπος τώρα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, σταθερότητα για να προχωρήσουμε σε κάποια αναπτυξιακά βήματα άμεσα. Και σε μία τέτοια στιγμή εθνικής ανάγκης θα περίμενε κανείς από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο ένα μίνιμουμ συναίνεσης σε βασικά πράγματα.

  Θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι βουλευτές που πέρα από τα κομματικά στεγανά πιστεύουν στην πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα και θα προτάξουν το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον αυτή τη στιγμή υπαγορεύει σταθερότητα και απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας της χώρας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας.

  3) Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα; Τι σημαίνει η δήλωση του πρωθυπουργού πως στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών".

  Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Την Δευτέρα πρέπει όλοι εμπράκτως να αποδείξουμε ότι μας ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας και όχι το κομματικό συμφέρον. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσαν πρώτα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την εκλογολογία. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποκινούμενη από μικροκομματικά οφέλη και επιδεικνύοντας περισσή πολιτική ανευθυνότητα εκβιάζει την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη αδιαφορώντας για το καλό του τόπου. Πρόκειται για καθαρό πολιτικό εκβιασμό αφού, όπως άκομψα και χωρίς ίχνος σεβασμού δήλωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον Θεό δεν θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Τόσο καιρό βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρει σε κάθε δυσκολία της κυβερνητικής προσπάθειας και να ποντάρει στην αποτυχία της χώρας, όπως πόνταρε στην αποτυχία των προϋπολογισμών και στην χρεωκοπία της χώρας που ευτυχώς δεν του βγήκε. Τώρα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει με αλαζονεία και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η μάχη που δίνουμε τόσο καιρό είναι εθνική, η οποία δίνεται για όλους μας, για ολόκληρη τη χώρα, και όχι για να αποκομίσει κάποιο κόμμα πολιτικά οφέλη.

  4) Ήδη βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν νέες πολιτικές πρωτοβουλίες ενόψει 3ου γύρου. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

  Μετά την πρώτη ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωτοβουλία και απηύθυνε πρόσκληση για ευρύτερη συναίνεση προκειμένου να ξεφύγουμε από την πολιτική αστάθεια και να προχωρήσει η χώρα μπροστά με συνετά και προσεκτικά βήματα. Πρόκειται για μία ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης που, ήδη, βρήκε και μπορεί να βρει και άλλους αποδέκτες. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ως και την τελευταία στιγμή πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπερψηφίσουν 180 βουλευτές την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

  5) Ωστόσο το ενδεχόμενο εκλογών είναι ανοικτό και ορατό. Κάποιοι το ζητούν ως καθαρές λύσεις. Αν γίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ. Θεωρείτε αναστρέψιμο και πως το κλίμα;

  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας συνεχώς μειώνεται. Και, φυσικά, το σημαντικότερο εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δεν θέλει εκλογές. Αυτά είναι μηνύματα που η αξιωματική αντιπολίτευση τα αγνοεί.

  Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη. Ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει και, ήδη, άρχισαν να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Η χώρα οφείλει να συνεχίσει με μία συνετή οικονομική πολιτική προκειμένου να μην ανατρέψουμε όσα καταφέραμε τα τελευταία χρόνια χωρίς, όμως, την ασφυκτική πίεση των εντολοδόχων των δανειστών μας. Πρέπει να διαφυλάξουμε όλα αυτά που πέτυχε με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός και να κάνουμε άμεσα κάποια αναγκαία βήματα, όπως η σταδιακή ελάφρυνση της φορολογίας, η υπαγωγή και άλλων χρεών, που έγιναν ληξιπρόθεσμα και μετά τον Οκτώβριο, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις δόσεων κλπ.

  Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δείχνουν και κάτι άλλο. Έντονη ανησυχία για το αύριο της χώρας. Τόσα χρόνια δεν έχουμε δει μια συγκεκριμένη πρόταση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο γκρίνια και πολυγλωσσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το πρόγραμμά του σε ευχολόγια και μαγικά ραβδάκια. Όχι σε όλα, αντίδραση για την αντίδραση και κινδυνολογία. Έως σήμερα είναι τα μόνα που βλέπουμε, χωρίς καμία απολύτως πρόταση. Και δεν πρόκειται μόνο για θέματα οικονομίας. Κατά καιρούς ακούσαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν «Μακεδονία», να μιλούν για την ανάγκη να αναγνωριστεί το… κράτος της «Βόρειας Κύπρου», να μιλούν για αλλαγή στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφοπλισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, έξοδο από το ΝΑΤΟ. Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει στο ενδεχόμενο εκλογών.

  Για εμάς πάνω απ’ όλα η Θεσσαλονίκη

  Δράττομαι όμως της ευκαιρίας, κλείνοντας να στείλω ένα μήνυμα για την Θεσσαλονίκη. Αρκετά έχουμε υποφέρει κ έχουμε υπομείνει σε αυτή την πόλη. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει άλλο και έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Δεν είμαστε φτωχοσυγγενείς της Αθήνας ούτε περιμένουμε ελεημοσύνη. Διεκδικούμε, απαιτούμε δυναμικά αυτά που μας ανήκουν. Δεν μπορεί παραδείγματος χάρη το Μετρό της Αθήνας να προχωρεί στις δευτερεύουσες αρτηρίες του και το Μετρό της Θεσσαλονίκης να έχει στοιχειώσει και όλα αυτά τα χρόνια να θυμίζει «γεφύρι της Άρτας». Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει τραγικά πίσω και είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιστούμε για να της δώσουμε την θέση που της αξίζει. Για εμάς πάνω απ’όλα η Θεσσαλονίκη.

  Επικοινωνία

   

  Δελτίο Νέων

  Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αγίας Σοφίας 46, Τ.Κ. 54623, Θεσσαλονίκη
  Τηλ: 2310 271510, 2310 271610
  Φαξ: 2310 270300
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.